upa-dhalip 16

UPA din Iași în primele 10 universități din țară în ceea ce privește absolvenții admiși în barou

upa-dhalip 16Universitatea ”Petre Andrei” din Iași (UPA) ocupă locul șapte la nivel național în ceea ce privește numărul de studenți care au promovat examenul de primire în profesie ca avocat stagiar, în sesiunea din septembrie a acestui an, conform statisticii date publicității de către Uniunea Bațională a Barourilor din România (UNBR). UPA a avut 17 candidați admiși și un procentaj de 2,19%,  din totalul de 778 de absolvenți înscriși. 

”Statistica prezentată de cei de la UNBR certifică, din nou, calitatea actului educațional de la universitatea noastră și faptul că instituția continuă să ofere specialiști societății, nu doar în domeniul juridic. Este, pe de altă parte, și meritul  absolvenților noștri care au dovedit o foarte bună pregătire profesională și de specialitate, în fața unor comisii deosebit de exigente”, a declarat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași.

            Pe prima poziție în clasamentul Facultăților de Drept cu cei mai mulți candidați declarați admiși este Universitatea București, cu 291 de studenți care au promovat examenul, reprezentând 37,40% din totalul candidaților admiși conform distribuției procentuale. Pe poziția a doua, se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, unde un număr de 134 de candidați au fost declarați admiși, reprezentând 17,22%. Locul al treilea în statistica prezentată de UNBR este ocupat tot de o universitate de stat, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, cu  82 de absolvenți admiși.

În topul celor 10 universităti, alături de UPA din Iași se mai regăsesc: Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Româno-Americană București, Universitatea Spiru Haret și Universitatea Transilvania BrașovTotuși, există și 12 universități care nu au reușit să aibă nici un candidat promovat la examenul de intrare în avocatură și au înregistrat un procent de 0%.

 Statistică admiși/respinși pe universități UNBRdetalii

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.