Studenții facultăților de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială și Drept au avut parte, ieri, de un curs practic. Specialiști în domeniul violenţei domestice, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ai Poliţiei Locale, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Iaşi şi Protecţia Copilului şi ai Sucursalei Teritoriale a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România au fost prezenți ieri, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași la dezbaterea „Violenţa în familie, între statistici şi realitate”, organizată de către Asociația ROR.
Invitații evenimentului au fost Diaconiuc Raluca Daria, expert media în violență domestică și de gen, Roxana Necula, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Sucursala Teritorială Iași /Șef, Centrul Victimelor Violentei Domestice D.G.A.S.P.C. Iași, Ramona Nechifor, agent șef adjunct -I.P.J. Iași și Geanina Ghiurțu, subinspector -I.P.J. Iași.

„Din păcate trăim timpuri dificile, în care relaţionările sunt din ce în ce mai defectuoase. Am ales ca grup-ţintă studenţii de la Facultatea de Psihologie şi nu numai deoarece informaţiile oferite de invitaţii la evenimentul organizat de Asociaţia ROR pot fi de un real folos tuturor participanţilor. Ei au ocazia de a afla ultimele date statistice de la reprezentanţii Poliţiei şi despre adăpostul pentru victimele violenţei în familie”, a spus Roxana Oana Rotaru, preşedintele Asociaţiei ROR.