Revista Polis

Indexată în baze de date internaționale

Înființată în 1994, în cadrul IMAS, Revista Polis a devenit, în foarte scurt timp, o importantă tribună de exprimare a specialiștilor în teorie și știință politică din spațiul românesc și european. În prezent, Polis funcționează sub egida Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, fiind deschisă tuturor celor interesați de aspectele normative și empirice ale politicului.

Revista este publicată în format print(ISSN print:1221-9762) la Editura Institutul European, dar și în versiune on-line (ISSN electronic: 2344-5750), având site propriu, la adresa: https://revistapolis.ro. Este indexată BDI, beneficiază de un Comitet internațional prestigios și are subredacții în București, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Constanța, precum și în Bari, Italia.

În paginile sale sunt publicate studii, recenzii și dezbateri din domeniul teoriei politice și empirice, ca și din cel propriu analizei ideologice. De asemenea, editorii încurajează publicarea studiilor referitoare la problematica specifică istoriei ideilor politice și filosofiei politice.

Misiunea și viziunea revistei Polis

Revista Polis susține și publică reflecțiile și cercetările al căror scop este cel de a analiza, investiga, interpreta și explica cele mai importante tendințe ale politicii contemporane.

Revista își propune să sprijine demersurile științifice ale specialiștilor din sfera științelor politice și a științelor socio-umane în general. Scopul este acela de a construi un spațiu deschis dezbaterilor pe subiecte de interes pentru societatea românească. Acest demers respectă toate normele academice naționale și internaționale.