Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a lansat programul „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership”, care este coordonat de American Councils for International Education – România. Evenimentul de deschidere a programului a avut loc online în 25 iulie 2022, iar la acesta a participat și prorectorul UPA Georgeta Condur, care face parte dintre alumnii programului International Visitor Leadership Program (IVLP), finanțat de Departamentul de Stat SUA.

Au susținut alocuțiuni Lisa Choate, vicepreședinte executiv al American Councils for International Education, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Mircea Dumitru, director executiv Fullbright România, William O’Connor, atașatul cultural al Ambasadei SUA în România, precum și absolvenți IVLP, Fullbright și FLEX, evenimentul fiind moderat de Eliza Chirilă-Pop, director al American Council for International Education România. „America will walk by your side”, a fost mesajul transmis de dl. William O’Connor românilor.  

Proiectul „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership” a fost conceput pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat strategic SUA-România și pentru a consolida comunitatea absolvenților programelor de schimb ale Departamentului de Stat SUA. Astfel, American Councils va promova prietenia și colaborarea româno-americană și va disemina informații despre importanța acestui parteneriat strategic prin organizarea în întreaga țară a 25 de ateliere locale pe anumite teme prioritare, cum ar fi securitatea regională și internațională, promovarea standardelor euro-atlantice ale democrației, consolidarea economiei transatlantice și modul în care experiența de schimb din SUA a influențat perspectiva absolvenților programelor de schimb asupra acestor subiecte. Atelierele se vor desfășura în cursul anului 2022 și vor aborda subiecte de interes local, propuse de absolvenți ai programelor de schimb ale Departamentului de Stat SUA.