Comunitatea academică a UPA din Iași are patru membri noi

Începând de astăzi, comunitatea academică a Universității „Petre Andrei” din Iași se bucură de prezența și expertiza a patru specialiști de renume din spațiul german, din domeniile economic, psihologie și medical. Reunit în cadrul ultimei ședinte din acest an universitar, Senatul UPA a aprobat conferirea a trei titluri de Doctor Honoris Causa și de Profesor Onorific.

Sunt onorat să deschid această sesiune extraordinară a Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași, ultima din acest an universitar. Avem pe ordinea de zi patru puncte ce privesc conferirea a patru titluri onorifice unor personalități din spațiul german, cărora le urăm bun venit în comunitatea academică a instituției noastre”, a declarat, în deschiderea ședinței, Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului.

MG_4364_resizeProf.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași, a mărturisit că evenimentul de astăzi continuă parteneriatul început anul trecut între Universitate și Centrul Cultural German. „Deținem un plan de reorganizare și restartare a universității noastre pentru că nu mai putem avea, în oferta educațională, doar cele cinci specializări de licență acreditate. Prin urmare, vrem să dezvoltăm oferta și urmărim să încheiem parteneriate cu oameni și instituții din spațiul german și nu numai. Ne bucurăm de prezența și expertizele pe care le pun la dispoziția comunității noastre academice cele patru personalități care astăzi niu s-au alăturat”, a mărturisit rectorul instituției.

MG_4368_resizeLaudatio pentru cei patru a fost realizată de către Lect.univ.dr. Alexander Rubel,directorul Centrului Cultural German din Iași. Dr. Med. Lothar Schafer are contribuții importante în domeniul medicinei, în special al chirurgiei vasculare. Michael Butscheidt este un reputat consultant, oferind expertiză în domeniul managementului general al companiilor, al reusrselor umane, al dezvoltării afacerilor, marketingului, al vânzărilor și al perfecționării serviciului cu clienții în Europa de Est. Markus Wrase ester absolvent al promoției de medicină de la Hochschule fur Gesundheit und Sport din Berlin, fiind specializat în medicina de urgență și este unul dintre promotorii internaționalizării Academiei Medicale Prometheus din Berlin, iar din 2015 colaborează ca intructor cu prestigioasa American Heart Association, unde predă cursuri de resuscitare cardiacă. Norbert Schneider este unul din promotorii asocierii asiguratorilor germani într-o asociație profesională, fiind membru al Asociației Profesionale a Asiguratorilor din Germania”.

MG_4398_resizeMichael Butscheidt a precizat, la conferirea titlului de Doctor Honoris Causa, faptul că „mă simt onorat să primesc această distincție onorifică. Mă leagă de România o prietenie îndelungată deoarece de 25 de ani sunt consilier expert pe probleme de sănătate în țara dumneavoastră. Am fost unul din inițiatorii campaniei de aducere de aparatură medicală în spitalele românești”.

MG_4408_resizeLa rândul său, Markus Wrase a mulțumit universității și conducerii acesteia pentru conferirea titlului de Doctor Honoris Causa și a mărturisit urmaătoarele: „am fost în România, acum 8 ani, și vă spun că nu am recunoscut țara. S-au făcut mulți pași enormi în ultimul timp și doresc țării dumneavoastră și universității care mă onorează astăzi multe reușite și de acum înainte”.

MG_4412_resizeNorbert Schneider a transmis comunității academice de la UPA întregul său sprijin pentru Facultatea de Economie și a declarat că „mereu am militat pentru unitate pe piața germană și pe cea internațională și pentru ca firmele de pe piața asigurărilor să coopereze”.

MG_4446_resize3Dr. Med. Lothar Schafer a primit, din partea Senatului UPA, distincția de Profesor Onorific și ținut o prelegere pe tema hipnozei. „Vă mulțumesc pentru invitația de a fi prezent astăzi aici, alături de dumneavoastră, și pentru titlul oferit. Mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Am primit ceva ce mi-am dorit. Prelegerea pe care doresc să o susțin are ca temă hipnoza, ale cărei prime urme le întâlnim în Mesopotamia, acum 7000 de ani. Hipnoza modernă este foarte folosită în spațiul anglo-saxon pentru a remedia anumite probleme comportamentale”, a conchis acesta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.