Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA din Iasi si Lect. univ. dr. Georgeta Condur, Prorector comunicare, programe comunitare și cooperare academică, au participat, astazi, la evenimentul de lansare a expozitiei fotografice: Noi, poporul/ We the people, cu ocazia aniversării a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. Evenimentul, a fost organizat de Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, Agenția Națională de Presă Agerpres și a inclus un tur al expoziției, pe esplanada Palatului Culturii din Iași, urmată de deschiderea oficială desfasurata în holul central al Palatului Culturii.

La vernisaj au participat Kathleen Kavalec, Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite, Diana-Ștefana Baciuna, Secretarul de stat în Ministerul Culturii, Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, Andrei Luca, Directorul Direcției de Diplomație Culturală, Educație și Știință în Ministerul Afacerilor Externe, și Claudia Nicolae, Directorul General Agerpres.

******

Reamintim faptul ca proiectul „Celebrating 25 Years of Strategic Partnership” a fost conceput pentru a sărbători 25 de ani de parteneriat strategic SUA-România și pentru a consolida comunitatea absolvenților programelor de schimb ale Departamentului de Stat SUA. Astfel, American Councils a promovat prietenia și colaborarea româno-americană și a diseminat informații despre importanța acestui parteneriat strategic prin organizarea în întreaga țară a 25 de ateliere locale pe anumite teme prioritare, cum ar fi securitatea regională și internațională, promovarea standardelor euro-atlantice ale democrației, consolidarea economiei transatlantice și modul în care experiența de schimb din SUA a influențat perspectiva absolvenților programelor de schimb asupra acestor subiecte. Atelierele s-au desfășurat în cursul anului 2022 și au abordatsubiecte de interes local, propuse de absolvenți ai programelor de schimb ale Departamentului de Stat SUA.La evenimentul de deschidere a programului, din 25 iulie 2022, a participat și prorectorul UPA Georgeta Condur, care face parte dintre alumnii programului International Visitor Leadership Program (IVLP), finanțat de Departamentul de Stat SUA. Unul dintre cele 25 de ateliere, pe tema antrenării rezistenței cognitive la dezinformare și propagandă și adresat elevilor de liceu, s-a desfășurat în parteneriat cu UPA din Iași, el fiind propus și derulat de prorectorul Georgeta Condur.