Pe 1 iunie 2019, Iașul va fi onorat de vizita istorică a Sanctității Sale Papa Francisc, eveniment de profundă trăire și comuniune spirituală.

La invitația Primarului Municipiului Iași, Mihai Chirica și a P.S. Petru Gherghel, Episcop al Diecezei de Iași, conducerea UPA din Iași va participa la manifestările organizate, prin Prof. univ. Dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație, Prof. univ. Dr. Sorin Bocancea, Rectorul UPA, Conf. Univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului și prorectorii Conf. Univ. Dr. Teodora Prelipcean și Lector Univ. Dr. Georgeta Condur.

Mesajul Papei Francisc, înainte de vizita în România:

Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici. Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântare mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a spus Papa Francisc.–

Mesajul video il puteti vedea aici: