afis daniel resize

Daniel Șandru lansează „Povești din Lumea Dealului” la Palatul Parlamentului

afis daniel resizeMarți, 3 decembrie, Conf.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași va lansa cartea „Povești din Lumea Dealului, istorisite lui Șerban de către tatăl său” la Palatul Parlamentului din București. Evenimentul, care se va derula începând cu ora 9.00 la nivelul P1 al sediului Parlamentului României, este parte componentă a unei manifestări organizate de deputatul Cristina Nichita cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, manifestare ce include vernisarea expoziției lui David Alexandru, intitulată „Copilăria în culori magice”, precum și lansarea unei alte cărți de povești, cu titlul „5 Povești din Tărâmul de Acasă”, a cărei autoare este Anca Todirică.

Sunt onorat că pot lansa această carte, total diferită față de ceea ce scriu în mod obișnuit, în contextul în care pe 3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități. Meritul pentru oportunitatea care mi s-a oferit îi aparține Doamnei Deputat Cristina Nichita, care e organizatoarea acestei manifestări și căreia vreau să-i transmit mulțumirile mele pentru invitația pe care mi-a adresat-o”, a declarat Conf.univ.dr. Daniel Șandru.

 

IMG 3778 resizeVolumul „Povești din Lumea Dealului. Istorisite lui Șerban de către tatăl” său a fost publicat în acest an de Editura Institutul European din Iași și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, fiind constituit dintr-o succesiune de „scene” plasate într-o lume a real-fantasticului, „scene” ce pun în lumină teme ale copilăriei. Întâmplările redate în carte se petrec în Lumea Dealului, un spațiu-timp în care realitatea copilăriei se întâlnește cu proiecția de natură fantastică a unui univers în care personajele-copii și personajele-animale împărtășesc experiența creșterii împreună. Firul narativ reunește, practic, zece povești care includ, dincolo de plasarea unor întâmplări reale într-un cadru al imaginarului, și o importantă dimensiune paideutică. Lumea despre care se istorisește în carte nu e una „pierdută” ci, dimpotrivă, una ce poate fi regăsită în permanență de îndată ce înțelegem că vârsta copilăriei și irezistibilul său farmec înseamnă pentru fiecare dintre noi o reflectare a „nostalgiei originilor”. Fără a promova un discurs melancolic, volumul încearcă spună povestea copilăriei într-un sens „clasic”, acela al bucuriei armonioase pe care o trăiesc cei mici și cei mari deopotrivă.

 

Link „Povești din Lumea Dealului” – http://www.euroinst.ro/titlu.php?id=1318

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.