Lansare de carte: ”Religie, politică&statul de drept. Secvențele unei acomodări” – Radu Carp

afis lansare 5 decembrie resizeCronica unei perioade tulburi, relația Stat-Biserică, texte scrise din perspectiva specialistului – doctor în drept, filozofie morală și politică, în studii europene și relații internaționale, o combinație pe care Radu Carp a ales-o, în ultima sa carte, ”Religie, politică&statul de drept.  Secvențele unei acomodări”, pentru a le permite cititorilor să înțeleagă mai ușor și mai bine locul și mai ales timpul pe care îl trăim.

 

 MG 5545 resizePrezent la Iași cu ocazia lansării ultimei apariții editoriale, Radu Carp a declarat că a încercat în acest volum să arate că există punți de legătură între toate ariile sale de interes, drept, politică, filosofie, relații internaționale și biserica. Mai mult, acesta a considerat curajul său de a scrie o astfel de carte drept un ”pariu pe care niciodată nu îl câștigi” și a promis un nou volum, pe aceeași structură, compilație de texte, peste doar câteva luni. Mai mult, Radu Carp le-a transmis și un sfat tinerilor prezenți la evenimentul lansării. ”Aceste texte eu le-am scris cu deosebită plăcere, rareori scriu din obligație. Sper ca la sfârșitul facultății fiecare dintre dumneavoastră să aveți plăcerea de a citi din această specialitate, dar și de a scrie”, a conchis autorul.

 MG 5492 resizeConf.univ.dr. Sorin Bocancea, decanul Facultății de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității ”Petre Andrei” dn Iași, a remarcat coerența textelor semnate de Radu Carp în volumul ”Religie, politică&statul de drept. Secvențele unei acomodări”. ”Radu Carp nu scrie la întâmplare, nu este un intelectual de bibliotecă, ci unul implicat. Avem în față un om care a rupt blestemul postcomunismului, o persoană cu opinii, chiar dacă cu unele dintre ele nu sunt de acord, sunt provocări, iar aria de preocupare a autorului este foarte largă. Cartea este o lucrare a unui om care știe politica și din cărți și din practică”, a evidențiat Conf.univ.dr. Sorin Bocancea.

 MG 5510 resizeLect.univ.dr. Bogdan Mihăilescu, cadru didactic în cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a subliniat o dimensiune inter și multi disciplinară în cartea lui Radu Carp. ”Volumul are un titlu care ne plasează încă din start într-o arie de interdisciplinaritate, însă, dincolo de aceasta există o interconectivitate a sociologiei cu politicul și religia. Cartea este o cronică a contemporaneității, găsim studii despre valori, religie, dar și cazuri concrete ale contemporaneității”.

 MG 5481 resizeLect.univ. dr. Marius Bălan, prodecanul Facultății de Drept, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, a reliefat calitatea de jurist a lui Radu Carp, declarând că ”ceea ce se vede în carte este și amprenta stilistică a lui Tudor Drăgăn, autorul fiind doctorandul acestuia”.

Moderatorul evenimentului, Prof.univ.dr. Nicu Gavriluță, decan al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, a încercat răspunsul la o întrebare ”de ce această carte este importantă pentru tinerii de la facultate?” „Ar fi importantă pentru că aduce în discuție tematici clasice din demersul juridic, politic și religiei. Mi-a plăcut mai mult ultima parte a cărții care aduce în discuție aspectul de incontestabilă actualitate. Volumul prezintă subiecte interesante și incintate și este un profit cultural”, a conchis decanul. MG 5525 resize

            Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul UAIC în colaborare cu Facultatea de Științe Politice și Administrative de la UPA din Iași și Editura Humanitas.

 MG 5554 resize  MG 5563 resize

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.