IMG 0461

Omul de afaceri, Albin Budinsky a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea UPA

IMG 0461Senatul Universității ”Petre Andrei” din Iași a conferit titlul de Doctor Honoris Causa omului de afaceri austriac, Albin Budinsky, președintele Consiliului de Administrație al DB Schenker România.

 

IMG 0423Rectorul UPA din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea a declarat că este o premieră în cadrul senatului universității pentru că se acordă distincția de Doctor Honoris Causa unei personalități din mediul de afaceri. ”Până acum universitatea noastră a acordat acest titlul unor personalități de renume din mediul academic, cultural. Cu atât mai mult ne onorează conferirea acestui titlu domnului Albin Budinsky, întrucât ne apropie de domnia sa angajamentul față de proiectele în care au fost implicate tineri, așa cum și universitatea noastră a primit în anul 2010 premiul ”10 pentru România”, pentru  voluntariat și implicare socială”, a declarat Prof.univ.dr. Doru Tompea.

 

În laudatio, Michael Beck, la rândul său Doctor Honoris Causa al UPA din Iași a precizat că Albin Budinsky – personalitate marcantă a vieții economice europene.

IMG 0443Imaginea economistului și managerului Albin Budinsky – care justifică pe deplin această decizie a conclavului academic – este din toate punctele de vedere deschisă excepției. Ea cuprinde semnificația unui destin, de la periplul său existențial la unicitatea însușirilor dobândite de-a lungul carierei sale, care l-au făcut să se bucure de statutul unei personalități de rang internațional –  pe tărâm economic și managerial”, se arată în laudatio prezentat de Michael Beck.

Omul de afaceri, Albin Budinsky a declarat că se simte onorat de distincția oferită de universitatea ieșeană și le-a promis membrilor senatului că vor demara proiecte împreună.

”Îmi aduc aminte ziua aceea, la Viena, când eram în acea parte specială a Europei de Est și președintele mi-a făcut propunerea de a veni în România și a construi Schenker România. Despre țări ca România și Bulgaria nu știam foarte multe lucruri, dar iată ca au trecut 15 ani de când sunt aici și pot spune că, eu personal, mă simt pe jumătate român. Mă bucur din toată inima pentru acest titlu acordat și o să demarăm multe proiecte împreună cu universitatea dumneavoastră”, a declarat Albin Budinsky.
IMG 0481

IMG 0431Decanul Facultății de Economie, Conf.univ.dr. Diana Lupu a precizat că ”această distincție a fost oferită ca o recunoaștere a meritelor deosebite avute de domnul Albin Budinsky în promovarea relațiilor economice dintre Austria și România, precum și pentru dezvoltarea inter-culturală româno-austriacă”.

***

IMG 0475Albin Budinsky a văzut lumina zilei pe 22 aprilie 1965  – în orășelul Moedling, din Austria.

            După terminarea liceului și a studiilor superioare – la Viena – și-a obținut calificarea în fața Camerei de Comerț și Industrii a Austriei.  Din iunie 1988 face parte din cadrul  Schenker &CO AG, VienaDepartamentul pentru Orient.

            În anul 1990 îl regăsim la Departamentul pentru Europa de Est – al cărui Vice-director devine în anul 1994.

            În anul 1997 este numit Coordonatorul departamentului pentru Europa de Est –  activând în perioada 1997 – 2001 – simultan – în Budapesta, București și Zagreb.

            În anul 2001 devine Directorul General al Schenker SRL – România.

            În anul 2006  este numit Director general Schenker SRL Moldova – cu sediul la Chișinău, iar din 2007- 2008 CEO al Schenker EOOD – Bulgaria (150 angajați).

            Din  ianuarie 2009 este CEO al Schenker Romtrans SA, care din 1 ianuarie 2010 a devenit Schenker S.A. România.

          Pentru întreaga sa activitate și serviciile aduse țării sale – a fost distins, în ianuarie 2010, cu Marea Decorație de Aur a Republicii Austria (sinonim cu Steaua României) – de către Președintele Republicii Austria.

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.