lansare LB 02 resize

„Pe contrasens cu favorita președintelui”, de Liviu Brătescu, lansată la UPA

lansare LB 02 resize„Pe contrasens cu favorita președintelui” este cartea pe care a scris-o candidatul Uniunii Social Liberale, Liviu Brătescu, apărută la Editura Adenium din Iași. Autorul este politicianul liberal care a învins-o pe Elena Udrea la alegerile parlamentare din 2012 în colegiul de la Roman, dar care nu a intrat în Parlament. Detaliile și picanteriile campaniei si confruntării electorale dintre cei doi candidați au fost povestite de autor în cadrul lansării volumului în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași.

 

lansare LB 03 resizeAsistăm la lansarea unei cărți inedited în peisajul cultural românesc”, a declarat în deschiderea evenimentului moderatorul Gabriel Gheșcu.

 

lansare LB 09 resizePolitologul Sorin Bocancea a catalogat cartea lui Liviu Brătescu drept o „mărturie pe care poți să o citești pe două niveluri: ca specialist și ca simplu cititor de mărturii. E un jurnal de campanie, pe zile, nu al unui technician, ci al unui om aruncat într-o campanie. Liviu Brătescu s-a aflat pe contrasens nu doar cu Elena Udrea, ci și cu organizația de partid care l-a invitat să candideze. De remarcat este candoarea cu care Liviu Brătescu percepe ceea ce i se întâmplă și sinceritatea cu care povestește cele prin care trece.”.

lansare LB 15 resizePolitologul Lucian Dîrdală a mărturisit că a citit volumul scris de Liviu Brătescu cu o absolută delectare și i-a transmis autorului ca în viitoarea campanie electorală să meargă în cu totul alt colegiu decât cel în care contracandidatul e favoritul președintelui. Mai mult, acesta a mărturisit și ce anume i-a plăcut din această carte. „Cel mai mult m-a impresionat atitudinea de recunoștință sinceră față de cei care l-au susținut. Sunt pagini care arată modul cum Liviu Brătescu s-a apropiat de propriul electorat. Mi-a plăcut sinceritatea cu care parcurge această campanie, cu toate că nu e vorba doar de dorința arzătoare de a reprezenta electoratul romașcan, ci și de tentația unei bătălii cu un adversar cunoscut”.

lansare LB 17 resizeJurnalistul Ovidiu Mihăiuc a apreciat apariția editorială semnată de Liviu Brătescu drept una foarte importantă „pentru că eu întotdeauna m-am întrebat, ca student  la Științe Politice, care este bucătăria internă a unei campanii electorale. Este un jurnal cu trările intense și sincere ale autorului, iar tema unei campanii electorale abordate de un scriitor sau autor este foarte rară”.

lansare LB 22 resizeAutorul cărții a mulțumit editurii ADENIUM pentru sprijinul acordat în tipărirea și editarea volumului și a declarat că ”este un gest de curaj din partea tuturor să intri într-o competiție directă cu favorita președintelui mai ales în vremurile în care trăim. Povestea intrării mele în campanie e foarte simplă: urmăream ce se întâmplă în colegiul din Roman și după ce am aflat că în cursă intră și Elena Udrea am sunat un lider PNL și i-am spus că merg în Roman să mă lupt cu favorita președintelui. Am făcut multe campanii și știam ce se întamplă și ce jocuri se fac, dar niciodată nu mi-am imaginat că un lider de partid poate să își sacrifice propriul candidat printr-o înțelegere cu alte partide”, a conchis autorul.  

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.