portada-corrientes-de-pensamiento-de-livia-durac web

Prof.univ.dr. Livia Durac și-a lansat, la Universitatea Complutense din Madrid, cea mai recentă carte

portada-corrientes-de-pensamiento-de-livia-durac webSăptămâna aceasta, pe 26 martie 2015, a avut loc, în cadrul Facultății de Științe ale Informației, de la Universitatea Complutense din Madrid, lansarea celei mai noi cărți, “Corrientes de pensamiento en la investigación psicosociológica y jurídica”, semnată de către Prof.univ.dr. Livia Durac, cadru didactic al Facultății de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași.

Belemuski-Durac-2-web“Autoarea întreprinde un demers științific, îndeajuns argumentat, pentru a surprinde principalele repere ale domeniului, între care menționam: elemente de sociologie româneasca; noțiuni de sociologie juridică; prezentarea teoretică a metodelor de cercetare specifice domeniului; principalele teorii din zona psihologiei sociale, cu impact asupra comportamentului social; procesul de socializare; fenomenul deviantei etc. În esență, volumul „Curente de gândire în cercetarea psihosociologica si juridica” se încadrează, cu succes, din punctul nostru de vedere, în seria lucrărilor menite să răspunda unor aspecte privind desfășurarea sub bune auspicii a interacțiunilor lumii sociale.”, a declarat Prof. univ. dr. George Poede.
IMG 0393 resizeLa eveniment au participat José Ignacio Población Bernardo, Vicedecan de Master si Doctorat, de la Facultatea de Științe ale Informației și José Antonio Jiménez de Las Heras, Vicedecan – Facultatea de Științe ale Informației, la Universitatea Complutense din Madrid. De asemenea, a fost prezent și Fabianni Belemuski – scriitor și jurnalist spaniol.
„Lansarea în limba spaniolă a volumului „Corrientes de pensamiento en la investigación psicosociológica y jurídica”, joi, 26 martie 2015, este parte a unui proiect important (Vida Universitaria), lansat de Editura Niram Art din Madrid. Volumul intenţionează surprinderea naturii umane în dubla ipostază a evoluţiei sale ontologice: planul psihic, interior, respectiv planul social, relaţiile cu ceilalţi; o mai bună înţelegere a acestor dimensiuni ce definesc fiinţa umană ne poate ajuta să devenim mai empatici, mai atenţi, mai bine ancoraţi în dinamica provocatoare a relaţiilor cu cei din jur” a mărturisit autoarea cărții.
afis resizeProf.univ.dr. Livia Durac este autoare a 4 volume, publicate la edituri acreditate MEdC/CNCSIS, precum si a peste 30 de articole publicate în literatura de specialitate ISI/Thompson si în volumele unor manifestări științifice internaționale.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.