ministerul-educatiei-nationale-300x300

Programul „EURO 200”

ministerul-educatiei-nationale-300x300Elevii și studenții care doresc să achiziționeze un calculator prin Programul “Euro 200” se pot înscrie la ediția din acest an a campaniei, până pe 21 aprilie.

Ministerul Educației Naționale a publicat, ieri, regulamentul și calendarul ediției 2014 a Programului „Euro 200”, prin intermediul căruia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, cu vârste de până la 26 de ani, pot beneficia de un sprijin financiar în vederea achiziționării unui calculator. Condiția este ca solicitanții să provină din familii cu venituri lunare brute de maximum 150 de lei pe membru de familie. De asemenea, sunt excluși cei care fost beneficiarii unui calculator tip desktop conform OG 87/2008.

 

MEN precizează că “stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educației Naționale, conform legislației în vigoare”. Astfel, potrivit art. 8, al. 6 din Legea 269/2004, “acordarea ajutorului financiar, conform prezentei legi, se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinație în bugetului Ministerului Educației”.

 

Înscrierile pentru noua ediție a Programului au început ieri, pe 1 aprilie, și se vor încheia pe 21 aprilie. Urmează, în intervalul 19 aprilie – 19 mai, derularea anchetelor sociale și evaluarea cererilor depuse. Solicitările vor fi centralizate până pe 28 mai, prin intermediul portalului dedicat, unde pe 31 mai va fi afișată și lista cererilor considerate eligibile. Pe 1 iunie va fi anunțată lista beneficiarilor din acest an. Rezultatul poate fi contestat în termen de cinci zile, iar toate aceste situații trebuie soluționate până pe 23 iunie. Eliberarea bonurilor valorice se va face în intervalul 24 iunie – 30 iulie, iar beneficiarii trebuie să achiziționeze calculatoarele, în baza acestora, până cel târziu pe 31 august, neapărat de la operatorii economici înscriși în program, care vor fi anunțați începând cu 16 iulie.

Mai multe detalii despre programaici 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.