Lect. Univ. dr. Oana Bădărău, cadru didactic la Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistenței Socială, a participat, în perioada 19-20 august 2022, la a treia ediție a Școlii de Vară în Asistență Socială. Aceasta a susținut o lucrare cu tema „Provocări profesionale în asistența socială. Tranziții spre practica reflectivă”.
Manifestarea a fost coordonată de către Lector univ. dr. Polixenia Nistor – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, Specializarea Asistență Socială și dr. Roxana Necula – Președinte Sucursala Teritorială Iași, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.
Obiectivul general al Școlii de Vară în Asistență Socială a fost dezvoltarea profesiei de asistent social și promovarea importanței colaborării interdisciplinare în dezvoltarea serviciilor sociale profesionalizate pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor beneficiarilor, prin asigurarea unei investiții de calitate în capitalul uman care lucrează în domeniul social. Tema acestei ediții a fost „Asistența socială din România. Provocări și răspunsuri actuale la probleme naționale și internaționale”.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul personalităţi de marcă din mediul academic ieşean: Prof. univ. dr. Cristina GAVRILUȚĂ (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice), Prof. univ. dr. Anca Victorița TRIFAN (Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi), Academician Prof. univ. dr. Carol STANCIU (Specialist Communication proiect LIVE (RO)2 – EST), Prof. univ. dr. Nicu GAVRILUȚĂ (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) şi Lect. univ. asociat dr. Niculina KARACSONY, (Director Adjunct Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi).
Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 19-20 august, în Sala de Conferințe a Așezământului Social – Filantropic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv”, din cadrul Mănăstirii Hadâmbu, Comuna Mironeasa, Județul Iași şi s-a bucurat de prezenţa a peste 80 de participanţi din regiunea de Nord Est a Moldovei.
Universitatea ,,Petre Andrei” din Iași, Facultatea de Psihologie, Ştiinţele Educaţiei și Asistență Socială a fost partener în organizarea celei de-a treia ediții a „Școlii de Vară în Asistență Socială”, alături de Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Arhiepiscopia Iașilor – Biroul de Asistență Socială al Centrului Eparhial Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași şi a alte instituţii și organizaţii din regiunea de nord-est.