Studenții Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, au participat, astăzi, la activitatea: Asistență psihologică pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare. În cadrul acestei activități, desfășurată în format online, studenții au avut posibilitatea de a urmări o ședință de terapie psihologică, care a avut drept obiectiv dezvoltarea de comportamente alternative din punct de vedere al unei comunicări eficiente și învățarea unor tehnici eficiente de comunicare în anumite situații cu potențial agresiv sau în prezența unor factori cu valență stresogenă de către persoanele private de libertate. Studenții au asistat, astfel, la ultima ședință din cadrul acestui proiect, care a urmărit desfășurarea procesului de terapie intervențională de grup, cu privire la diminuarea sau eliminarea barierelor de comunicare existente la nivelul comunicării între persoanele private de libertate.

Proiectul de activitate a fost elaborat și susținut de către Daria CONSTANTIN – psiholog voluntar, fiind coordonată de Inspector de poliție penitenciară Marius HAJA – psiholog în cadrul Penitenciarului Iași.

Din partea Universității Petre Andrei din Iași, activitatea a fost coordonată de Prof. univ. dr. Cristina Maria STOICA.  „La eforturile de reintegrare a persoanelor private de libertate, se adaugă prezența psihologilor care ajută la integrarea deținuților, prin acordarea de asistenţă psihologică şi sprijinirea dezvoltării potenţialului deținuților, astfel încât, prin tehnicile de comunicare învățare să poată face față reîntoarcerii în comunitate, proces uneori extrem de dificil”.