Studenții de la specializările psihologie și asistență socială, înscriși în grupul țintă al proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, au mers astăzi într-o vizită de studiu la Parlamentul României.

Vizita le-a oferit studenților, de la Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, posibilitatea de a afla cum funcționează Senatul și Camera Deputaților. Tinerii au aflat informații despre Senat – organizarea,funcționarea, structurile Senatului, precum și în ce constă activitatea parlamentară din Camera Deputaților, care sunt structurile parlamentare, cum lucrează camera deputaților. Studenții au fost curioși ce presupune activitatea în anumite profesii din cele două structuri. Această vizită a permis studenților șansa de a creşte nivelul de orientare în raport cu realităţile pieţei muncii din România şi de a se raporta la standarde externe şi la aşteptări personale în mod echilibrat, de a stabili expectaţii realiste.

În perioada 10-14 mai 2021, în cadrul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, s-a desfășurat vizita de studiu, din Regiunea Bucureșt-Ilfov, pentru studenții de la specializările psihologie și asistență socială.  Timp de patru zile tinerii au mers la instituții, ONG-uri și asociațiii de interes pentru profesiile pe care le vor urma.

Această activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130351.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă pentru un număr de 282 studenți din cadrul facultăților cu profil socio-uman, respectiv Psihologie și Asistență Socială din regiunea Nord-Est, în urma participării la activităţi integrate: pregătire practică, consiliere şi orientare în carieră, inovare socială, prin parteneriat social cu angajatorii de pe piața muncii.