Studenții UPA beneficiază de stagii de practică relevante în cadrul proiectului ASCED

Centrul de Dezvoltare Socială asigură derularea de activități inovative dedicate studentilor, de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA), prin proiectul ASCED – Angajare sustenabilă și competitivitate pentru studenții din domeniul Economic și Drept. Astfel, studenții de la Facultățile de Drept și Științe Politice și Administrative, înregistrați în grupul țintă al proiectului beneficiază de stagii de practică care le oferă oportunitatea de a se familiariza cu specificul unui cabinet de avocatură, a unei instanțe de judecată si pot cunoaste fluxul de activitati din cadrul instituțiilor de profil, asistând la desfășurarea activităților zilnice.  Astăzi, 13 studenți care fac parte din grupa care își desfășoara practica în cadrul Societății Civile de Avocați „Doina Stupariu și Asociații”, având-o ca tutore pe doamna avocat Doina Stupariu, au luat parte la o sesiune practică pe tema „Întâmpinării. Cererea Reconvențională”, în cadrul Baroului Iași. Astfel, tinerii s-au putut familiariza mult mai ușor cu noțiunile specific acestei teme și dobândesc, într-un mod practicc, capacitatea de a înțelege și analiza conceptele teoretice.

În prezent, prin intermediul proiectului ASCED, 95 de studenți, împărțiți în șase grupe, aferente specializărilor Drept, licență și master și o grupă de la specializarea Științe Politice – licență, din cadrul UPA,  își desfășoară stagiile de practică la angajatori care îi sprijină atât în dezvoltarea de competențe practice, cât și în identificarea de oportunități de angajare ulterior absolvirii studiilor.

Proiectul ASCED este implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130352 în perioada septembrie 2020-septembrie 2022.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de găsi un loc de muncă pentru un număr de 211 studenți, din cadrul facultătilor de Drept, Economie și Științe Politice din regiunea Nord-Est, prin stagii de practică și consultanță specifică pentru carieră.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.