MG 8401 resize

Triplă lansare de carte la UPA din Iași

 MG 8401 resizePsihologul Elena Ignat, sau RazaRa AimeiEa cum este cunoscută, și-a lansat la Universitatea „Petre Andrei” din Iași cea mai recentă apariție editorială – „12 ani și 11 luni de ucenicie lângă fiul și masterul meu M.”, în cadrul evenimentul ”Terapie prin iubire, poveste și poezie”.

 MG 8395Elena Ignat a mărturisit că e o mare onoare să fie prezentă la Iași, cu atât mai mult cu cât au trecut foarte mulți ani de la ultima sa vizită. Despre cartea pe care a lansat-o la UPA din Iași psihologul a precizat că „12 ani și 11 luni de ucenicie lângă fiul și masterul meu M.” prezintă modul în care s-a transformat ca persoană,  din momentul în care a aflat că fiul ei suferă de autism și împreună  cu el și fiica sa merg în toată lumea pentru a afla despre terapiile care i-ar putea vindeca copilul.

 

 MG 8399 resizeAm aici, în mână, un prieten drag al nostru, al tuturor, pentru că prin spiritul acesta, care a fost un bătrân al cosmosului în chip de bătrân, ne ajută pe noi toți. La început am crezut că este cea mai grea încercare a vieții mele, cea mai grea experiență, pentru a ajunge la un moment dat să constat că e cea mai mare binecuvântare din existența mea. Mi-am zis: asta e, medicina nu mi-a dat nici o șansă. Însă, în adâncul sufletului meu ceva m-a îndemnat la căutare. Și am spus că voi pleca în toată lumea și să îmi ofere toți medicinii și specialiștii un răspuns. Sunt aici, în această carte, povești adevărate. M-am întâlnit cu oameni adevărați, remarcabili. Eu am crezut că îmi ajut copilul, dar de fapt, Emanuel ne ajuta pe toți prin prezența, gândul și atingerea lui”.

 MG 8376 resizeÎn cadrul evenimentul au fost lansate alte două cărți spirituale. „Pași către Înălțare” – de Anca Revnic este o carte de terapie prin intermediul poeziei. „Această carte, îmi place să spun că nu am scris-o eu, ci am primit informația de sus. Titlul l-am ales „Pași către Înălțare” pentru că așa mi-a venit și pentru că fiecare pas pe care l-am făcut în viața mea este transpus într-un poem din această carte, pe mine m-a inspirit foarte mult Gandhi care spunea „fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, a precizat autoarea. MG 8404 resize

 „5 Povești tin Tărâmul de Acasă” – de Anca Todirică, ultima lansată în cadrul evenimentului ”Terapie prin iubire, poveste și poezie” este o carte cu povești, „sunt povești pentru fiecare suflet, pentru copii, părinți și bunici, sunt povești spirituale care ne readuc aminte cine suntem”, a menționat autoarea.

Invitatele speciale ale acestui eveniment au fost conf.univ.dr. Anca Tompea și deputat  MG 8427 resizeCristina Nichita. Cea din urmă le-a mărturisit celor prezenți în Aula Magna propria poveste viața, trăită alături de băiatul acesteia diagnosticat cu autism. ”Povestea mea începe de la Breazuri și de pe ulițele pe care am copilărit. De când mă știu mi-a plăcut să fiu lider, să conduc, am fost foarte ambițioasă.  A apărut Ștefan în viața mea și am știut mereu că e ceva în neregulă așa că am început să îi caut diagnostic. Eu nu m-am dus nicăieri să îl caut pentru că de la bun început am știut că suferă de autism. În momentul în care eu, ca părinte, am acceptat că puiul meu are autism m-am pus și eu pe căutat câteva remedii, dar am înteles că cel mai bun tratament este iubirea noastră interioară cu care suntem înzestrați și pe care o putem oferi”, a mărturisit aceasta.

Sunt momente în viață când te întrebi ce se întâmplă, cum și de unde apar o serie de probleme la care parcă nu mai găsești răspuns. Cauți explicații, dar și exemple sau modele, sa poți merge mai departe. Cel mai greu lucru este să depășești suferința propriului tău copil și neputiința de a face ceea ce trebuie. Este motivul pentru care, ca părinți, dar și dascăli, sau ca oameni în general ne este la îndemână să empatizăm cu aceștia, să le dăm încredere și să le oferim sentimentele de iubire și încredere. Mă alătur oricând campaniilor și activităților care au țeluri bine conturate și care pot schimba mentalitatea oamenilor de a accepta persoanele cu dizabilități a declarat Anca Tompea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.