Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași), prin Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistentă Socială, a fost prezentă sâmbătă, 25 februarie 2023, în calitate de partener, la ediția a treia a evenimentului organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, „Seara Asistenților Sociali din Moldova”.

UPA a fost reprezentată la acest eveniment de Teodora Prelipcean, Prorectorul pentru activitatea de cercetare, Prof. univ.dr. Cristina Maria Stoica, Decan Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistentă Socială, Lector univ. dr. Lavinia Maria Pruteanu, Prodecan Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistentă Socială și Lector univ. dr. Oana Lăcrămioara Bădărău.

Acest eveniment își propune încurajarea asistenților sociali din regiunea Moldovei spre promovarea acestei nobile profesii de asistent social. Dorim totodată să evidenţiem calitatea efortului lucrativ depus zilnic în scopul sensibilizării opiniei publice precum şi a întregii comunităţii”, a declarat președinte dr. Magdalena Roxana Necula.

Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași și a reunit aproximativ 500 de asistenți sociali și specialiști din domeniu. Organizatorii și-au dorit ca prin această seară de gală să îi sărbătorească pe toți cei implicați în sistemul de asistență socială din regiunea de Nord-Est a țării.