UPA din Iași alături de persoanele cu dizabilități

ziua_internationala_a_persoanelor_cu_dizabilitati_4Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost prezentă astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu dizabilități, la aprinderea stelelor în Bradul Solidarității, amenajat în fața Primăriei din Iași.
Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA, a participat la conferința de presă organizată de Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități si TVR Iași.
at_star_of_hope_1„Senatul UPA este alături de comunitatea copiilor cu dizabilități și a părinților acestora pentru ca mentalitatea oamenilor să se schimbe și să vorbim de o adevărată incluziune de la nivel local până la nivel național. Asigurarea unei educații pentru fiecare în parte este utilă și necesară acestor tineri pentru „a-i ajuta să se ajute singuri”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea.

ziua_internationala_a_persoanelor_cu_dizabilitati_1Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în anul 1992, este marcată, în fiecare an, pe 3 decembrie. Marcarea acestei zile are drept obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap. De asemenea, se promovează susținerea demnității şi drepturilor acestor persoane.

În prezent, conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste un miliard de oameni trăiesc cu anumite forme de dizabilitate, 80% dintre ei provin din țări dezvoltate, iar 50% nu au acces la sistem de îngrijire medicală. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.