La aceste manifestări a participat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, însoțită de Alteța Sa Regală, Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Alături de membrii Familiei Regale a României, la manifestări au participat Prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei României și Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Familia Regală a participat,la Librăria Cărturești, la lansarea cărților: „Lumea Majestății SaleJubileul Custodelui Coroanei României” coordonat de Alexandru  Muraru și Daniel Șandru, printre contributori numărându-se și Prof.univ.dr. Doru Tompea, precum și volumul „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai”, autor Bogdan Șerban Iancu.

Conducerea UPA a participat la inaugurarea statuii Regelui Ferdinand, în fața Primăriei Iași, aprinderea iluminatului de sărbători și deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, Ceremonia de acordare a titlurilor de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României și Alteței Sale Principele Radu și la manifestările organizate în Piața Palatului Culturii de Ziua Națională a României, la Ceremonia de acordare a premiilor „Costache Negruzzi” la Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu” Iași.

Cu acest prilej, Președintele Academiei, Ioan Aurel Pop  a conferit ordinul”Meritul Academic” Primarului Mihai Chirica și profesorului universitar doctor Daniel Șandru , cadru didactic al UPA, pentru organizarea evenimentelor organizate în Programul Centenar.

UPA a fost reprezentată de Prof.univ.dr Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație, Prof.univ.dr Sorin Bocancea, Rector , Conf.univ.dr Teodora Prelipcean, Prorector și Lect.univ.dr Georgeta Condur, Prorector.