SIGLA UPA DIN IASI resize

UPA merge mai departe

SIGLA UPA DIN IASI resizeFiind în prezent singura universitate privată din zona Moldovei rămasă în picioare, cu toate programele acreditate, grație efortului și sacrificiilor întregii comunități academice, Universitatea „Petre Andrei” din Iași a devenit ținta unor atacuri de o factură pe care fi dorit-o străină de mediul academic. Este vorba de combinația imobiliară pusă la cale de către Direcția Finanțelor Publice Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, în urma căreia s-a produs cel mai mare rapt imobiliar din Iașul postcoumunist.

Nu dorim să reluăm amănuntele acestei acțiuni ce a adus Universității grave prejudicii materiale, pentru că ele au fost relatate și vor mai fi prezentate în presă. Vremea reproșurilor de natură morală a trecut și a venit cea a acțiunilor care vor dovedi ilegalitatea acestei spolieri căreia Universitatea noastră i-a căzut victimă. După cum ne cunoaște întreaga comunitate, nu ne caracterizează pasivitatea în fața oricărui tip de atac îndreptat asupra instituției noastre. Nici în acest caz nu vom rămâne pasivi, ci ne vom apăra drepturile și interesele până la recuperarea prejudiciului suferit și până la pedepsirea celor vinovați.

Universitatea „Petre Andrei” din Iași dispune de toate condițiile necesare desfășurării normale a activităților specifice misiunii sale. Universitatea nu se confundă cu o clădire, fie ea și fostul sediu central. Centrul Universității îl reprezintă comunitatea academică, indiferent de adresele la care își desfășoară activitățile.  Până în anul 2016, UPA  din Iași are din partea ARACIS, garantate și acreditate toate programel, de licență și master, cu grad de încredere. Avem forța, energia și creativitatea de a ne restaura și de a funcționa legal.

 

Universitatea „Petre Andrei” din Iași rămâne în seviciul comunității chiar și atunci când unii funcționari publici și șefii lor politici o atacă în mod brutal. Universitatea va supraviețui și mandatelor politice și carierelor funcționarilor publici, pentru că ea este un loc unde se forjează caractere. Vom depăși împreună acest moment așa cum am mai depășit și altele mai dificile, continuând să fim o universitate în comunitate.   

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.