Conducerea universității Petre Andrei din Iași (UPA din Iași) a fost prezentă, joi, 5 decembrie 2019, la Gala Star of Hope România, eveniment ce a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a organizației caritabile. Evenimentul jubiliar i-a adus la Iaşi pe Excelența Sa Therese Hydén, Ambasador al Suediei în România, Eric Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia, și Mikael Oscarsson, parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Din partea UPA din Iași au fost prezenți la gala Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, rectorul universității, Prof. univ. dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație și Conf. univ. dr. Teodora Prelipcean, prorector pentru activitatea didactică și de cercetare. „Vă felicităm pentru întreaga activitate depusă pentru comunitatea ieșeană și vă dorim să ne întâlnim și peste 30 de ani, tot aici, la Gala Star of Hope România. Universitatea Petre Andrei din Iași va fi mereu un partener al cauzei nobile pentru care luptați”, a declarat Conf.univ.dr. Teodora Prelipcean

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil în cadrul căruia s-a încercat colectarea de fonduri pentru burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate. Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1.000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Prof. univ. dr. Sorin Bocancea a precizat faptul că Universitatea Petre Andrei din Iași a sprijinit mereu proiectele care vizau persoanele cu dizabilități. „UPA din Iași a fost mereu alături de persoanele cu dizabilități implicându-se activ în procesul de reintegrare a acestora în societate. Un exemplu în acest sens este studenta Andreea Dăncinescu, care a beneficiat de o bursă de studiu care a constat în scutirea taxei de școlarizare și transport gratuit. Și în acest an, UPA va acorda o bursă, în valoare de 1000 de euro, pentru o persoană cu dizabilități care dorește să urmeze o facultate în cadrul universității noastre ”.