UPA prezenta la o nouă dezbatere din seria „Avem nevoie de cultură“, la Institutul Cultural Român

18331_1_3Conducerea Universității „Petre Andrei” din Iași va participa mâine, 8 octombrie 2015, de la ora 17.00, la doua întâlnire din seria Avem nevoie de cultură, organizată de Institutul Cultural Român. Din partea UPA vor participa Prof.univ.dr. Doru Tompea – Rectorul, Prof.univ.dr. Daniel Șandru – Prorectorul și Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative.

Invitații ICR la această dezbatere sunt acad. Răzvan Theodorescu, Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“, Alina Sâmpetru, expert în comunicare și strategie, și Filip Lucian Iorga, istoric și publicist.

Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează imprevizibil și în afara cadrelor formale. Patrimoniu cultural și prezent polifonic. Nevoia de cultură și așteptările instituționale ale actorilor culturali. Pornind de la aceste dualități, participanți la dezbaterile din seria lansată de Institutul Cultural Român răspund, prin dialog, unei duble interogații: ce poate face cultura pentru fiecare dintre noi și ce putem face noi, ca societate, pentru cultură. Invitații, personalități active în domenii diverse, acoperă un spectru larg, corespunzând unei înțelegeri cuprinzătoare a fenomenului cultural.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.