Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR) și Centrul pentru Inovare Publică (CIP), cu susținerea Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) și a Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au organizat, în perioada 3-4 decembrie 2019, la București, Conferința Națională „O viziune comună pentru integrarea imigranților și refugiaților în România”.

In calitate de instituție susținătoare a Coaliției pentru Drepturile Migranților și Refugiaților (CDMiR), Universitatea “Petre Andrei” din Iași reprezentată Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului, a participat la dezbaterile referitoare la proiectele implementate în România. „Susținem politicile sociale de incluziune socială, în special pentru grupurile vulnerabile, accesarea ESF+, fondurile planificate pentru perioada 2021-2027. În cadrul conferinței am avut ocazia să vorbim despre „Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă”, în special de primul obiectiv de dezvoltare durabilă, respectiv eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context.” a declarat Conf.univ. dr Anca Tompea
Scopul întâlnirii a fost acela de a încuraja coordonarea multi-sectorială în domeniul integrării imigranților și refugiaților în România și de consolidare a capacității principalilor actori implicați în acest proces.