Campania umanitară ”Împreună pentru Crăciun” a fost organizată de Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, Universitatea ”Petre Andrei” din Iași, împreună cu Asociația Gradeco Iași, SC Est Autoagroserv SRL Iași și studenta Daria Constantin.

Campania și-a propus să aducă bucurie copiilor din centrele de zi și adulților aflați în dificultate: beneficiarii Centrului de zi ”Sfântul Nicolae” din Lunca Cetățuii (16 familii, cu 42 de copii) și ai Centrului de zi ”Sf. Stelian” Ciurea Iași (19 familii, cu 33 de copii) și s-a desfășurat în perioada 1-15 decembrie 2020.

Din donațiile obținute, au fost achiziționate pentru alte 50 de familii, produse alimentare neperisabile, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Chiar dacă anul acesta Crăciunul nu mai poate fi sărbătorit cu număr mare de persoane, ci în familie, Moș Crăciun trebuie să lase sub brad, cadouri pentru toți copiii. Tocmai de aceea, și anul acesta ne-am adresat semenilor noștri generoși, care au putut să îl ajute pe cel mai îndrăgit bătrânel să ducă și celor mai puțin norocoși decât noi, daruri. Am dorit să readucem zâmbetul pe buzele copiilor și să putem simți bucuria lor sinceră. Sunt copii care au învățat să nu ceară nimic, dar în schimb să ofere multă recunoștință. Totul a plecat de la dorința de a demonstra încă odată în plus că Moș Crăciun chiar există. Crăciunul este o sărbatoare pentru toți, este un moment al faptelor bune și al zâmbetelor pline de recunoștință. Fiecare dintre noi merită să aibă parte de câte o bucurie. Am putut împărtăși din bucuria noastră, alăturându-ne campaniei umanitare  “Împreună pentru Crăciun”, a mărturisit Prof. univ. dr. Cristina Maria Stoica, decanul Facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială.

„Această campanie umanitară se înscrie într-o frumoasă traditie constituită la UPA si este în spiritul sloganului «O universitate în comunitate». Am înțeles, ca si în alte ocazii, să nu stăm deoparte si să ne implicăm în sprijinirea celor care au cu adevărat nevoie de ajutor.”, a punctat lector univ.dr. Cătălin Popescu, reprezentantul Asociației GRADECO Iași.

Dorim să mulțumim tuturor donatorilor noștri, persoane dornice să contribuie la bucuria copiilor nevoiași de sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Deasemenea, mulțumim cu recunoștință voluntarilor care au contribuit cu toată dăruirea la aceasta campanie umanitară.