Conf. Univ. dr. Anca Tompea, Președintele Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași, a participat, astăzi, la întâlnirea online, organizată de Secretariatul General al Guvernului României, în vederea prezentării modelelopr de bună practică în ceea ce privește procesul bugetării participative.

Implicarea civilă în cadrul activităților privind bugetarea sau guvernarea participativă, trebuie să fie una continuă, alături de instituțiile statului, a mediului academic, dar și a tuturor celor responsabili de deciziile care implică cetățeanul de rând. Cu atât mai mult în această perioadă când populația și-a pierdut încrederea în autorități și mediul politic. Implicarea, în  astfel de acțiuni și a societății civile poate fi o soluție benefică, utilă și de încredere”, a precizat Conf. Univ. dr. Anca Tompea.

La eveniment au participat reprezentanți ai Curții de Conturi a României, ai autorităților administrației publice locale, ai mediului universitar și ai organizațiilor neguvernamentale.

Serviciul pentru Guvernare Deschisă, din cadrul SGG, a elaborat un angajament referitor la transparentizarea bugetării participative care constă în analizarea practicilor existente la nivel național, elaborarea unor practici unitare, cât și organizarea de schimburi de bune practici și sesiuni de instruire cu factorii implicați în acest proces.