În perioada 21-22 septembrie 2023, a avut loc Conferința internațională „Lecturile municipale ale lui Anton Kokhanovski”, organizată de Centrul Regional de Formare Cernăuți, Departamentul de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Naționale „Iuri Fedkovici” Cernăuți, Consiliul Regional Cernăuți, Consiliul Local Cernăuți și Filiala Fundației „Hans Seidel” în Ucraina, Republica Moldova și România. Din partea Universității „Petre Andrei din Iași a participat Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Rectorul Universității, cu comunicarea România și Ucraina. De la solidaritatea în război la parteneriatul european.

România a sprijinit Republica Moldova în demersul de europenizare a administrației publice, prin școlarizarea funcționarilor publici. Nu văd de ce nu s-ar întâmpla asta și cu funcționarii publici din Ucraina. În parcursul său spre Uniunea Europeană, Ucraina are de învățat de la România atât din succesele, cât și din greșelile acesteia. Din păcate, în prezent Ucraina se află într-o perioadă dramatică, cea a războiului, însă administrația publică trebuie făcută și în astfel de condiții. Faptul că acum Ucraina se bucură de solidaritatea europeană trebuie să nu se oprească după încheierea conflictului, căci ea va avea nevoie de sprijin pentru gestionarea păcii în direcția integrării europene.”

În cadrul conferinței, a avut loc și lansarea celui de-al IX-lea număr al anuarului Centrului Regional de Formare Cernăuți, a cărui tipărire a fost sprijinită de Universitatea „Petre Andrei” din Iași. „Le mulțumim pentru sprijin prietenilor noștri din Universitatea „Petre Andrei” din Iași și dorim să strângem relațiile cu această instituție”, a declarat Prof.dr. Anatoli Kruglașov, Directorul Departamentului de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Naționale „Iuri Fedkovici” Cernăuți. De asemenea, cuvinte de mulțumire a adus Universității și Conf. dr. Serhii Hakman, de la aceeași universitate din Cernăuți, care este membru al redacției anuarului și șeful subredacției Cernăuți a revistei Polis.