MG 5773 resize

Dezbatere: Implicarea politică: necesitate sau compromis?

 MG 5773 resizeEste implicarea politică un compromis sau o necesitate? Se mai face implicare politică în interiorul societății civile? Ce se petrece în viața de zi cu zi a politicului și cum suntem noi, oamenii de rând, afectați în mod direct? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care studenții le-au adresat, în cadrul dezbaterii ”Implicarea politică: necesitate sau compromis?”, celor doi invitați, Lect.univ.dr. Lucian Dîrdală și Conf.univ.dr. Sorin Bocancea.

 

 MG 5779 resize”În perioada  regimului comunist nu s-a putut vorbi de o viața politică și una publică, totul era politizat. Am fost cetățeni în ilegalitate. După căderea lui Ceaușescu, și nu a comunismului,  după reconfigurarea regimului spațiul public nu și-a revenit pentru că individul a găsit dreptul de a fi lăsat în pace”, le-a explicat tinerilor, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității ”Petre Andrei” din Iași. În ceea ce privește tema dezbaterii decanul a precizat că ”implicarea politică este o necesitate, mai ales într-o societate în care apolitismul a fost o bună bucată de vreme considerată o virtute. Implicarea politică este atitudinea cetățeanului care nu lasă pe altcineva să gândească  pentru el și preferă să gândească el însuși, asumându-și și consecințele faptelor sale”.

 MG 5780 resizeLect.univ.dr. Lucian Dîrdală, de la Universitatea ”Mihail Kogălniceanu” le-a mărturisit tinerilor că ”nu aș participa la nici un miting pe o temă civică alături de persoane incompatibile idelogic cu mine. Prefer să stau și să tolerez tot ceea ce se întâmplă și îmi afirm cu fermitatea această atitudine”.

Dezbaterea a fost organizată de Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Filosofie și Universitatea ”Petre Andrei” din Iași și a fost moderată de Dragoș-Andrei Preutescu. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.