Ambasada Argentinei 2 1 resize

Dineu în onoarea reprezentanților UPA din Iași, oferit de Ambasada Republicii Argentina

Ambasada Argentinei 2 1 resizeJoi, 10 octombrie a.c., Ambasada Republicii Argentina la București a oferit un Dineu în onoarea reprezentanților Universității „Petre Andrei” din Iași.

 

 

 

Evenimentul, la care au fost invitați să participe Conf.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului Universitar, Prof.univ.dr. Cristian Bocancea, Decanul Facultății de Drept și Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative a avut loc la Reședința Excelenței Sale, Domnul Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina la București, alături de domnia sa fiind prezenți soția, Doamna Liliana Villalobos Zamora, Domnul Gabriel Eduardo Puente, Consilier, și Doamna Carmen Păduraru, din cadrul Secției Economice și Comerciale a Ambasadei. Este un privilegiu să îi avem ca oaspeți pe prietenii noștri de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, după întâlnirile pe care le-am avut la Iași și la Cluj-Napoca, și sunt convins că în relația pe care am stabilit-o se vor deschide oportunități de colaborare pentru ambele părți”, a susținut, în deschiderea Dineului, Excelența Sa Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina la București.

 

Cu privire la acest eveniment, Președintele Senatului UPA din Iași, Conf.univ.dr. Daniel Șandru a declarat că „Domnul Ambasador este un prieten special al Universității noastre, iar deosebita onoare pe care ne-a făcut-o prin organizarea acestui dineu vine să evidențieze calitatea unei relații de cooperare pe care dorim să o dezvoltăm”. La rândul său, Decanul Facultății de Drept, Prof.univ.dr. Cristian Bocancea, a susținut că „deja există un cadru instituțional pentru evoluția benefică a relației dintre Ambasada Republicii Argentina și UPA din Iași, iar un prim pas în acest sens este ca noi să popularizăm, în rândul studenților, masteranzilor și profesorilor doctoranzi concursul de eseuri pe care Grupul Român de Solidaritate cu Insulele Malvine îl va organiza în perioada imediat următoare”.

001 resizeDecanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, a rememorat participarea Excelenței Sale, Domnul Claudio Pérez Paladino, la simpozionul special dedicat împlinirii a 15 ani de Ştiinţe Politice la UPA din Iaşi: „A fost începutul unei colaborări pe care ne-o dorim de durată. Dincolo de aspectul diplomatic al acestei relații, faptul că atât Excelența Sa, Domnul Ambasador, cât și Consilierul domniei sale, Domnul Puente, sunt absolvenți de Științe Politice, deci profesioniști în domeniu, mă determină să cred că vom putea dezvolta colaborarea noastră și pe această dimensiune”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.