poza 1

UPA din Iași, implicată în Grupul de lucru România – Republica Moldova pentru managementul transfrontalier al bolilor infecţioase

poza 1La Iași au fost puse bazele grupului de lucru  România-Moldova pentru managementului  transfrontalier al bolilor infecțioase. Vineri, 11 octombrie, a avut loc în Sala Mare a Primăriei din Iași, lansarea Grupului de lucru România – Republica Moldova pentru managementul transfrontalier al bolilor infecţioase, la inițiativa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, cu sprijinul Academiei Europene HIV/SIDA și al Institului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Bucureșți.      

 

Prof. dr. Carmen Dorobăţ,  manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase a motivat importanța demersului pentru managementul transfrontalier al bolilor infecțioase și rolul comunității.

poza 2Președintele Academiei Europene HIV/SIDA și de Boli Infecțioase, Prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel a invitat partenerii să exprime interesul specific pentru acest proiect și modalitatea concretă de implicare. ”Impactul social al bolilor infecțioase face parte din preocupările pe care cadrele didactice de la facultățile de Psihologie și Științele Educației, precum și de la Asistență Socială și Sociologie, le au încă din 1998 cu adresabilitate către problematica HIV/SIDA. Prin intermediul acestui proiect putem extinde aria de interes, cu o important bază sociologică și asistențială”.

Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a fost reprezentantă la acest eveniment de către Conf.univ.dr. Anca Tompea.

poza 3”Colaborările noastre cu Republica Moldova au început de mai multă vreme, atât la nivelul specializărilor UPA cât și al studenților. Liga Studenților din Universitatea ”Petre Andrei” din Iași a încheiat un proiect transfrontalier pe tema eliminării discriminării, cu finanțare nerambursabilă de 20.000 de euro”, a declarat reprezentantul UPA, Conf.univ.dr. Anca Tompea.

La eveniment au fost prezente numeroase personalităţi din lumea medicală, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale,  printer care și Svetlana Cotelea, Viceministru al Sănătăţii din Republica Moldoda şi Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Următoarele întâlniri de lucru vor avea loc pe 6 noiembrie și anul viitor, pe 14 ianuarie.

Sursa foto: www.novaapollonia.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.