MG 2634 resize

Furnizorii de servicii sociale din regiunea Moldovei s-au reunit la UPA din Iași

 MG 2634 resizePeste 40 de furnizori de servicii sociale din județele Iași, Vaslui și Bacău s-au reunit la Iași în cadrul proiectului „Schimbări mici, diferenţe MARI!”, proiect co-finanțat   printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

 

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a aduna la aceeași masă furnizori publici și privați de servicii sociale destinate copiilor și familiilor vulnerabile și care timp de patru ore să împărtășească din experiența lor pentru a găsi soluții împreună la problemele cu care se confruntă.

 MG 2650 resizeEste o întâlnire organizată de Salvați Copii Iași în cadrul proiectului ”Schimbări mici, diferențe Mari” și unde au venit reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din trei județe, dar și specialiști din partea autorităților publice, Direcții de Asistență Comunitară, Centre de Prevenire anti-drog, primării comunale. școli. Ne-am propus să aducem prestatorii de servicii sociale care să identifice problemele cu care acest domeniu se confruntă, soluțiile care pot fi implementate în viitor și, de asemenea, să vadă problema legată de calitatea și cantitatea serviciilor sociale adresate copiilor și familiei”, a declarat Irina Hazincop, coordonator program.

 MG 2694 resizeDin partea Universității ”Petre Andrei” din Iași au participat cadre didactice la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie, respectiv Conf.univ.dr. Anca Tompea, Lect.univ.dr. Oana Bădărău și Prof.univ.dr. Cristina Stoica.Astfel de întâlniri sunt întotdeauna bine venite, mai ales pentru că în sistemul asistenței sociale se impune adaptarea politicilor sociale la specificul fiecărui caz social în parte și abordarea interdisciplinară a acestora pentru rezolvarea eficientă în folosul familiilor și a comunității”, a declarat Conf.univ.dr. Aca Tompea.

 MG 2669 resize  MG 2664 resize

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.