MG 6950 resize

Întrevedere între conducerea UPA și Ambasada Statului Israel în România

 MG 6950 resizePrezent în Iași, Șeful Adjunct de Misiune al Ambasadei Statului Israel în România, Doamna Shelly Hagier Livne, a solicitat conducerii Universității „Petre Andrei” din Iași o întrevedere pentru a discuta în legătură cu încheirea unor parteneriate academice și culturale. Din partea Universității „Petre Andrei” din Iași au participat Rectorul, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Senatului, Prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, Președintele Consiliului de Admistrație, Prof.univ.dr. Tudor Pitulac, Decanul Facultății de Drept, Prof.univ.dr. Antonie Cristian Bocancea și Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Prof.univ.dr. Sorin Bocancea.

 

 MG 6954 resizeTimp de o oră s-a discutat pe marginea relațiilor academice și culturale dintre Israel și România, șeful Adjunct de Misiune al Ambasadei Statului Israel în România, Doamna Shelly Hagier Livne amintind de buna colaborare dintre cele două state și la nivelul demnitarilor, amintindu-I aici pe Premierul Victor Ponta și pe Ministerul de Externe, Titus Corlățean. De asemenea, reprezentantul Ambasadei Statului Israel în România a propus dezvoltarea unor relații culturale și academic între universitate și instituția lor, beneficiind și de Programul Erasmus+,  noul program de 16 miliarde de euro pentru educație, formare, tineret și sport.  Pe de altă parte, Shelly Hagier Livne a precizat că Ambasada Statului Israel în România este interesată de închierea de relații cu universitățile din Iași și România, inclusiv în ceea ce privește universitățile private, chiar și din perspective realizării unor programe de studii în limba engleză, dar și în limba română având în vedere faptul că sunt mulți tineri care apreciază calitatea învățământului superior din România și care cunosc bine limba română.

Conducerea UPA a prezentat oferta educațională a universității, programele acreditate atât cele de licență cât și de master, dar și legislația care prevederea școlarizarea studenților străini din România.

A fost o întrevedere productivă. Noi, la Universitatea „Petre Andrei” din Iași am demarat, déjà, proiecte de afiliere internațională având contractarea pieței studenților la nivelul întregii țări în ultimii ani. Am gândit și gândim programe de studii pentru atragerea de studenți străini.”, a precizat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.