Luni, 12 decembrie 2022, a avut loc, la UPA din Iași, workshop-ul Antrenarea rezistenței cognitive la dezinformare și propagandă, la care au participat elevi de la mai multe licee din Iași.

Evenimentul a avut loc în cadrul programului Celebrating 25 Years of Strategic Partnership, sponsorizat de Ambasada SUA la București și implementat de American Councils for International Education, filiala România, workshop-ul fiind derulat în parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași.

Programul Celebrating 25 Years of Strategic Partnership a fost conceput pentru a marca aniversarea unui sfert de secol de la lansarea, în 1997, a parteneriatului strategic dintre România și SUA. Cele 25 de acțiuni din întreaga țară, derulate în cadrul acestui program, s-au desfășurat cu implicarea absolvenților programelor de schimb finanțate de Departamentul de Stat al SUA.

Trainer-ul atelierului de la Iași a fost lect. univ. dr. Georgeta Condur, prorector comunicare, programe comunitare și cooperare academică, absolventă a programului International Visitors Leadership Program (IVLP).

Workshop-ul „Antrenarea rezistenței cognitive la dezinformare și propagandă” a fost conceput special pentru elevii de liceu, parte a Generației Z, temele principale abordate fiind: riscurile dezinformării și efectele de lungă durată ale acesteia, cauze frecvente ale vulnerabilității la dezinformare/propagandă, mecanisme și modele ale dezinformării pe Internet, strategii preventive („prebunking”) și reactive („debunking”) de protecție contra dezinformării.