IMG 2537 resize

Lansare de carte la UPA : Statul sunt eu. O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012

IMG 2537 resize „O carte document care obligă la imparțialitate”.Astfel a fost caracterizată ultima apariție editorială – Statul sunt eu. O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012, semnată de Prof.univ.dr. Alexandru Radu, profesor asociat la Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității ”Petre Andrei” din Iași.

 

 

IMG 2469 resizeLansată la universitatea ieșeană, volumul scris Alexandru Radu și Dan Buti a fost subiectul unei îndelungi dezbateri între invitații prezenți în Sala Senat, atât politicieni cât și politologi și profesori universitari.

IMG 2517 resizeRectorul UPA din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea a realizat o cronologie a evenimentelor ce au avut loc în lunile iulie-august 2012, catalogând cartea drept ”o carte document și care păstrează un echilibru al comentariilor”.

Consilierul județean, Mihail Baciu a subliniat faptul că această carte este incitantă încă din titlul. ”La o primă vedere, titlul pare să facă referire la Traian Băsescu, dar, iată că nu e așa. Autorii nu au căutat un dictator, ci au avut o atitudine obiectivă”, a completat Prof.univ.dr. Mihail Baciu. La rândul său, deputatul Petru Movilă a declarat că evenimentele politice din iulie-august 2012 au fost total neproductive pentru România. ”Cartea este un document care permite oricărui tip de cititor să își formeze propria opinie. Nu îți induce nimic în subliminal”. IMG 2489 resize

Din punct de vedere al scriiturii, Prof.univ.dr. Anton Carpinschi a evidențiat acuratețea cu care a fost redactată această carte, cu atât mai mult cu cât avem de a face cu doi autori din generații diferite. ”Remarcăm că e vorba de prezența a doi autori și e o carte scrisă în colaborare. Eu sunt în cunoștință de cauză, știu cum e să colaborezi la un volum cu un fost student. Totuși, din acest punct de vedere în care se creează o alchimie intelectuală extrem de interesantă”, a completat profesorul ieșean. IMG 2553 resize

La rîndul său, politologul Lucian Dârdală a subliniat faptul că în cartea ”Statul sunt eu. O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012”, autorul Alexandru Radu face o analiză teoretică pe un fapt politic concret. ”Asemenea cărți constituie o excelentă biografiie pentru politologi, este o carte scrisă impecabil din punct de vedere al obiectivității”.

IMG 2559 resizeJurnalistul Ovidiu Mihăiuc a declarat că volumul de față ”obligă la imparțialitate, întrucât sunt foarte multe detalii legate de actorii principali de scena politică românească, cât și despre detalii evenimentelor din iulie-august 2012”.

Autorul cărții, Radu Alexandru a declarat în final că se bucură ”că lansarea de la Universitatea Petre Andrei din Iași a fost una atît de lungă și de interesantă”. ”Despre carte pot să vă spun că am scris-o doar în patru luni. Celălalt autor, Daniel Buti este un fost student de-al meu, de care, pot să vă spun, că sunt foarte mândru că am reușit să scriem această carte împreună. Titlul cărtții l-am ales și pentru impact și, cred eu, rezumă cel mai bine substratul cărții. Nu face referire la Traian Băsescu, ci la o caracteristică definitorie pentru politica din România și anume, nu instituțiile contează în țara noastră, ci oamenii din fruntea instituțiilor”, a conchis Prof.univ.dr. Alexandru Radu.IMG 2589 resize

Lansarea cărții – Statul sunt eu. O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012 a închis seria de evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 15 ani de când a fost înființată Facultatea de Științe Politice din cadrul UPA din Iași.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.