MG 4215 resize

Leonard Doroftei: ”Capitala boxului românesc trebuie mutată la Iași”

 MG 4215 resizeCel mai modern club de box din țară s-a deschis la Iași. În Aula Magna a Universității ”Petre Andrei” din Iași a avut loc ieri ceremonia oficială de deschidere a Sălii de Sport a Clubului Sportiv „GYM BOX”.

 

  MG 4225 resizePrezent la Iași cu ocazia desfășurării Cupei României 2014 la Box pentru Seniori, Leonard Doroftei, președintele Federației Române de Box, a declarat că ”astfel de cluburi de box se găsesc doar în străinătate, iar capitalaa boxului românesc trebuie mutată la Iași”. La rândul său, Francisc Vaștag a salutat curajul lui Iulian Botez pentru a demara un astfel de proiect ”cum numai în Occident găsești”. Antrenorul Titi Tudor ”Prosop” s-a declarat încântat de ceea ce a a văzut la ”GYM BOX”. ”Aveți club modern de box, cu toată aparatura necesară, boxeri vă mai trebuie”. MG 4174 resize

 

”Asistăm la inaugurarea celei mai frumoase și cochete săli ce box din România. Este o onoare că ne aflăm astăzi (n.r. ieri) în Aula Magna a Universității „Petre Andrei” din Iași, unde, ni se demonstrează că boxul și cu știința fac casă bună. Am tot respectul pentru Iulian Botez și pentru universitate, care a pus la dispoziție acest spațiu, pentru tot efortul depus”, a declarat Vasile Câtea, vicepreședintele Federației Române de Box.

 MG 4051 resizeIulian Botez, fost boxer și  inițiatorul acestui proiect, a precizat că se gândește de mulți ani să pună pe picioare această sală. „Pentru mine este un vis împlinit. De câțiva ani buni încerc să fac acest lucru. Pentru mulți a părut și pare o nebunie, dar pentru mine este o împlinire și mă bucur că am găsit sprijin în Vasile Câtea și în Doru Tompea, rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași. Am ținut foarte mult ca această lansare a clubului să aibe loc concomitent cu  Cupa României 2014 la Box pentru Seniori, a mărturisit Iulian Botez, proprietarul clubului.

Marian Simion, coordonatorul lotului de box al României, a declarat că ”văd o sală cum numai în America se poate face și mă bucur că astfel putem crește calitatea și performanța boxului românesc, care, din păcate, nu trece printr-o perioada foarte fastă”.

 MG 4217 resizeProf.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul Universității ”Petre Andrei” din Iași, a precizat că se bucură că instituția pe care o conduce a putut contribui la crearea celui mai modern club de box din țară. ”Noi, cei de la UPA, am susținut întotdeauna performanța și sportul, așa cum a fost și cu perioada de glorie a echipei de baschet a Iașului. Oameni avizați în domeniul boxului, precum  Leonard Doroftei, Francis Vaștag, Marian Simion,Titi Tudor ”Prosop” au catalogat Clubul „GYM Box” ca fiind cel mai garnisit și mai bine configurat din ultima vreme. Spațiul în care a fost amenjat, subsolul Hostelului Studis, era oricum gol și fără întrebuințare. Este o inițiativă privată pe care noi am salutat-o pentru că oferă destinații moderne de praticare a mișcării  fizice și a sportului, boxului în special, pentru tineri de la 8 la 80 de ani”, a conchis rectorul. DSC 0110

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.