Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA din Iași), prin Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistentă Socială, a fost  prezentă vineri, 15 noiembrie 2019, în calitate de partener, la ediția a doua a  evenimentului organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, „Seara Asistenților Sociali din Moldova”.

UPA din Iași a fost reprezentată la acest eveniment de doamna Decan prof. univ.dr. Cristina Maria Stoica,dna. lector univ. dr. Oana Lăcrămioara Bădărău și studenții de la programul de studiu Asistență Socială.

„Este o seară a recunoaşterii muncii unor echipe pluridisciplinare,care aduc aproape profesioniștii și oamenii din comunitate,persoanele aflate în nevoie din sistemul de protecţie. Rolul dumneavoastră, al asistentului social este acela de a lupta pentru demnitatea şi drepturile oamenilor, oferindu-le tot suportul necesar, urmărind reintegrarea social sau recuperarea acestora. Fiecare dintre dumneavoastră îsi duce lupta în anonimat, cu modestie, cu dăruire şi pasiune, încercând să schimbe în bine vieţile şi destinele copiilor/tinerilor, familiilor, comunităţii, iar munca şi strădania domniilor voastre este o contribuţie la un viitor mai bun. Dragostea de oameni și puterea de a nu judeca, responsabilitatea, răbdarea, empatia, perseverența, imparțialitatea, confidențialitate și respectul, cred că suntcalitățile de care dați dovadă în nobila profesie de Asistent Social”, a precizat Prof.univ.dr. Cristina Maria Stoica.

„Ceea ce era doar un gând, a devenit realitate, pentru că prin forța gândurilor noastre, energia și efortul depus, reușim să materializăm orice ne propunem, iar noi asistenții sociali ne-am propus să ducem la nivel de tradiție SEARA ASISTENȚILOR SOCIALI DIN MOLDOVA”, a declarat dr. Roxana Magdalena Necula, preşedintele Sucursalei Teritoriale Iași a Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

Evenimentul și-a propus să reunească aproximativ 350 de asistenți sociali, specialiști din domeniul social, cadre didactice universitare, studenți, masteranzi, doctoranzi din toate județele Moldovei într-o atmosferă destinsă, plină de rafinament.