Prof.univ.dr. Doru Tompea, Președintele Consiliului de Administrație a Universității Petre Andrei din Iași, a participat astăzi la o serie de manifestări organizate în cadrul proiectului “Revoluția a început la Iași” 14-22 decembrie 2018, realizat de Primăria Municipiului Iași prin Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Uniunea Scriitorilor filiala Iași, Asociația “14 decembrie 1989” Iași și “22 decembrie 1989”, Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989, în parteneriat cu Universitatea “Al. I. Cuza” Iași, Universitatea “Petre Andrei” din Iași, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” și Colegiul Național “Costache Negruzzi”.

De la ora 12.00, Stelian Tănase, scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune şi analist politic roman, a susținut conferința “Ce a mai rămas din Revoluția din Decembrie 1989″, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Prof.univ.dr. Doru Tompea a participat, alături de Alexndru Muraru, cercetător științific și Florin Cîntic, directorul Arhivele Naționale Române, Filiala Iași, la Ateneul din Iași, la lansarea volumului “Conversații cu Regele Mihai“,de Stelian Tănase, carte apărută la editura Corint. Volumul „Conversaţii cu Regele Mihai“ este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio/video realizate de scriitorul Stelian Tănase cu Regele Mihai de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005. La manifestări a fost prezent și Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași, iar moderator a fost Adi Cristi.