UPA prezentă la Zilele Asistenței Sociale

Universitatea „Petre Andrei” din Iași a fost prezentă la deschiderea oficială a manifestărilor din cadrul evenimentului anual „Zilele Asistenței Sociale”, organizat de Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România. De astăzi, 10 martie, și până la sfârșitul lunii iulie 2017 vor avea loc evenimentele care urmăresc să evidenţieze progresele realizate în domeniul asistenţei sociale, rolul asistentului social în contextul socio-economic actual, precum şi importanţa colaborării tuturor factorilor decizionali în crearea unei societăţi în care se manifestă grija pentru fiecare membru.

Conf.univ.dr. Anca Tompea, Președintele Senatului UPA din Iași, a transmis felicitări organizatorilor și a prezentat modul în care Facultatea de Asistență Socială și Sociologie, din cadrul UPA, îi formează pe noii specialiști.  „Noi încercăm să formăm specialiști. Mă bucur să revăd în sală absolvenți ai Universității „Petre Andrei”, colaboratori cu care am desfășurat activități importante în domeniul asistenței sociale din toată regiuea N-E. Încercăm să avem în permanență un dialog cu cei care lucrează și sunt înscriși la studiile de licență sau master, de la care aflăm dificultățile pe care le întâmpină în practică. Absolvenților, la cursul festiv, le transmitem că ei sunt „AȘI-Asistent Social”în comunitate. Apreciem efortul pe care dumneavoastră, asistenții sociali, îl depuneți, pentru care am un respect deosebit. Aveți o meserie foarte grea, dar frumoasă. Gala la care am votat și eu pe cei din Iași, dar și din alte județe din regiunea N-E reprezintă o recunoaștere în comunitate pentru munca depusă”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea.

Dr. Roxana Necula, preşedinta CNASR – filiala Iaşi, a precizat faptul că manifestarea se va bucura de prezenţa a peste 300 de asistenţi sociali şi invitaţi.

Zilele Asistenţei Sociale reprezintă o activitate de tradiţie, fiind organizată în luna martie a fiecărui an. Evenimentul reprezintă un moment de analiză referitor la dinamica serviciilor sociale, la problemele sociale şi la obstacolele profesionale existente, dar şi o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate, prin intermediul canalelor media, a presei tipărite şi online.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.