upa-dhalip 12bis thumb medium180 244

UPA se implică în comunitatea socială a persoanelor cu disabilități

upa-dhalip 12bis thumb medium180 244Universitatea ”Petre Andrei” din Iași dovedește, din nou, că este o universitate în comunitate, așa cum reiese și din slogan, prin implicarea în ajutorarea persoanelor cu dizabilități privind accesul la studii, prin acordarea de burse școlare. Andreea Dănciunescu, este studentă la Universitatea ”Petre Andrei”, la Facultatea de Psihologie și beneficiază de o bursă de studiu din partea instituției.

 

De asemenea, UPA din Iași este parteneră în proiectul Fundației Star of Hope”Dăruiește, schimbă un destin”. Campania – ”Dăruiește, schimbă un destin” este la cea de a treia ediție și este o campanie care dorește să sensibilizeze și să atragă atenția instituțiilor locale cu privire la drepturile copiilor cu dizabilități și, de asemenea, are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea celor care frecventează centrul de reabilitare –  ”Steaua Speranței” din Iași.

 Conf.univ.dr. Anca Tompea a subliniat importanța implicării mediului academic în sprijinirea tinerilor cu dizabilități, pentru ca aceștia să poată urma o facultate. ”Să-i ajutăm să se ajute singuri, să-i acceptăm și să avem în primul rând noi încredere în ei, profesorii, colegii, întreaga comunitate, iar Andreea este un exemplu că se poate. UPA este o universitate în comunitate, care poate să ofere burse categoriilor defavorizate, pentru că ne dorim o societate incluzivă, tineri care învață o meserie și devin persoane active, implicit mai puțin asistate social”, a declarat Conf.univ.dr. Anca Tompea, în cadrul unei intervenții în direct la emisiunea Vocile Iașului, de la Digi 24 Iași.

 

La rândul ei, Aurora Vatamaniuc, președintele Fundația Star of Hope a mulțumit universității pentru sprijinul acordat în demararea proiectelor și a declarat ”ca Universitatea ”Petre Andrei” este un exemplu de implicare”

Puteti urmari emisiunea de pe Digi 24 aici

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.