expozitie 21 noiembrie resize

Expoziţia de artă “9 pentru România Magică” “9 pour La Roumanie Magique”

expozitie 21 noiembrie resizeLa Galeria de Artă “Amfiteatru” a Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi, joi 21 noiembrie a.c., la orele 13,00 va avea loc vernisajul expoziţiei “9 pentru România Magică” organizată de universitatea ieşeană în colaborare cu publicaţia Top Business şi cu parteneriatul internaţional al Galeriei Arthis, al postului de radio Arhis  şi al Biroului Român de Turism Bruxelles.

Manifestarea îşi propune să ofere publicului avizat, pentru prima oară în România,  o suită de lucrări aparţinând a nouă artişti selectaţi pentru a reprezenta stiluri, tendinţe, realizări reprezentative pentru România Magică.

Seria de manifestări “9 pour La Roumanie Magique” a debutat la Bruxelles, Galeria Arthis, în 2010, maestrul ieşean Constantin Tofan participând cu succes două ediţii, lucrările sale fiind apreciate şi achiziţionate. Organizatorii au decis să fie realizate şi în România astfel de saloane, urmând ca o parte dintre lucrări, în funcţie de primirea lor de către public şi specialişti, să fie selectate pentru Bruxelles. A fost aleasă galeria “Amfiteatru” a Universităţii “Petre Andrei” Iaşi, date fiind implicarea conducerii instituţiei academice, începând cu prof.univ.dr. Doru Tompea, şi calitatea deosebită a maniefstării “Profesori şi studenţi” din vara acestui an, dar şi pentru că Iaşiul, candidat cu şanse la titlul de capitală culturală a Europei, poate construi oricând un tandem cu Bruxellesul,  capitala Uniunii Europene.

Pe simezele galeriei ieşene vor fi lucrări aparţinând artiştilor Radu Dărângă, Mihail Gavril, Răzvan Paul Mihăescu, Valise Pop Negreşteanu, Corneliu Vasilescu (stabiliţi în Bucureşti, dincolo de faptul că unii vin din Bucovina sau Oaş), Dumitru Macovei (Bacău) şi ieşenii Felix Aftene, Dragoş Pătraşcu şi Constantin Tofan. Curatorul expoziției va fi Mihai Precup de la UAP Bucureşti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.