MG 2658 resize

O nouă serie de economiști a absolvit cursurile la UPA

 MG 2658 resizeEmoții și surprize la cursul festiv de la Facultatea de Economie din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași. Prof.univ.dr. Petre Mâlcomete, fondatorul școlii de marketing în România a răspuns invitației Rectorului Prof.univ.dr. Doru Tompea, de a susține un curs special pentru absolvenții Facultății de Economie.

 

 MG 2672 resizeProf.univ.dr. Petre Mâlcomete le-a vorbit proaspeților licențiați, timp de o oră, pe tema marketingului în sistemului științelor sociale. ”Tema este foarte amplă. Marketing-ul e o știință nouă în domeniul economic care interesează pe toată lumea. El are o extindere generală, în toate domeniile vieții noastre de zi cu zi. Există o legătură foartre strănsă între marketing și management. Ambele au luat naștere în secolul XX. Dacă managementul a fost rezultatul unei creații americane și europene, marketingul este creație pur americană”, le-a transmis profesorul celor prezenți în Aula Magna. În ceea ce privește premizele apariției marketingului în sistemul științelor sociale, Prof.univ.dr. Petre Mâlcomete a precizat că asta se datorează „ca urmare a efectelor revoluției industriale”.

 

  MG 2659 resizeProf.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași, i-a mulțumit lui Petre Mâlcomete pentru prezența la cursul festiv și a mărturisit că „orice promoție care iese de pe băncile universității noastre însemană o nouă temelie la istoria instituției, care se apropie de 25 de ani. Vă felicit și vă doresc mult succes în continuare. Domnul Profesor Petre Mâlcomete a dorit foarte mult fuziunea universității „Gh. Zane” cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Domnia Sa este o personalitate remarcabilă a mediului academic din România, având o carieră impresionantă: 1957-1985 – șef catedră la UTI, 1980 – Rector UAIC, 1970 a fondat disciplina de marketing în universitățile din România, conducător de doctorat din anul 1991 până în prezent, fondator al Universității „Gheorghe Zane” în 1996”.  

 MG 2667 resizeConf.univ.dr. Diana-Viorica Lupu, decanul Facultății de Economie, i-a delicitat pe proaspeții absolvenți și a precizat că ”atfel de momente sunt emoționate pentru toată lumea, pentru voi, pentru noi ca dascăli, dar mai ales pentru părinții voștri”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.