MG 2483 resize

Peste 100 de juriști au absolvit Facultatea de Drept de la UPA

 MG 2483 resizeCu emoții, părinții alături și Aula Magna neîncăpătoare, peste 100 de studenții de la Facultatea de Drept, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, au participat la cursul festiv de absolvire.

 MG 2363 resize„Întotdeauna am fost alături de studenții mei cu zâmbet. Cursurile festive sunt speciale pentru mine, cu atât mai mult acesta, pentru că am printre absolvenți pe copilul unui alt absolvent de al meu. Mă bucur să văd copiii foștilor mei absolvenți absolvind”, le-a transmis Prof.univ.dr. Antonie-Cristian Bocancea, decanul Facultății de Drept. Mai mult, acesta le-a împărtășit proaspeților absolvenți și câteva din paradoxurile dreptului. „Una e să ai dreptul și alta e să îl dai. Un alt paradox al dreptului este dacă dreptul este obiect sau dacă este mai mult subiect. Înainte de 89 dreptul era ceea ce făcuse primul președinte din istoriarepublicanaă a țării și care la bază era cizmar. Ce se întămplă cu un om care studiază dreptul? Devine un om mai drept? Nu am nici o garanție în acest sens. Sunt sigur de faptul că în final fiecare vom merge la cei drepți”, a mai completat decanul, într-o notă mai umoristică.

 

 MG 2388 resizePrezent la cursul de absolvire, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, a mărturisit că astfel de evenimente sunt speciale pentru el. „Sunteți promoția care în 2010, când erați boboci, ați asistat la primirea premiului „10 pentru România”, pentru UPA din Iași, în urma unor acțiuni de voluntariat la care voi, studenții de la Drept, ați luat parte. Totodată, sunteți promoția care a terminat studiile în acelși an  cu mandatul domnului Traian Băsescu, preșdintele Românikăi, cum a  intitulat-o în cartea sa jurnalistul și scriitorul Mihai Tatulici. Dorința noastră, a celor care v-am fost dascăli, este ca voi, alături de celelalte generații care au absolvit cursurile la universitatea noastră, să duceți justiția românească acolo unde îi este locul, în cosonanță cu standardele europene. Vă doresc să aveți un comportament deontologic și liber în practicare meseriei”, le-a urat Prof.univ.dr. Doru Tompea.

 MG 2411 resizeUltimul curs a fost susținut de Conf.univ.dr. Angela Mîță-Baciu care le-a urat mult succes în carieră și să nu uite de sfaturile primite de la dascăli. „Suntem la un moment festiv, deosebit pentru dumneavoastră. Este un alt început în care începeți să conștientizați ceea ce ați făcut în studenție. M-am gândit foarte mult la ce vă voi spune astăzi si am venit pregătită cu teme legate de dreptujl comercial, dreptul internațional privat, cu Conveția Internațională referitoare la vânzări, pentru că atunci când veți deveni procurori, notari vă veți întâlni cu aceste noțiuni”, a conchis aceasta.

 MG 2383 resize  MG 2385 resize  MG 2396 resize
 MG 2356 resize  MG 2468 resize  MG 2483 resize

 

 

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.